KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava

Share | 
 

 vrste

Go down 
AvtorSporočilo
rosemary
the queen
the queen
avatar

Število prispevkov : 134
Reputation : 4
Join date : 10/09/2012
Age : 25

ObjavljaNaslov sporočila: vrste   Čet Sep 13, 2012 12:27 pm

   vampires

   spoznajte najbolj razvito newcastletonovo vrsto. prav zares, vampirjev je v tem zakotnem kraju najbrž vsaj toliko, kot šteje tretina populacije v mestu. vampir nastane, ko to bitje teme človeku zasadi zobe v eno od glavnih žil in izpije dovolj krvi, da je človek skoraj popolnoma izčrpan - toda ne dokončno. ohraniti ga je potrebno toliko pri življenju, da lahko absorbira kri vampirja. tako je transformacija zaključena, večinoma pa vsemu skupaj sledi še veliki pok v smislu 'novorojenčeve' kratkotrajne kome. ali smrti, kot bi nekateri imenovali ta pojav. med tistim, ki je ustvaril vampirja in vampirjem, ki je bil ustvarjen, se praviloma splete precej močna vez. vampir, ki je bil narejen, je skoraj v vseh primerih kljub lastni volji uslužen tistemu, ki ga je ustvaril; navsezadnje mu dolguje svojo nesmrtnost. vampirji ne dihajo, ne proecirajo se v ogledalih in njihova kri jim stoji v žilah; njihovo srce ne bije. njihove slabosti so česen, blagoslovljena voda, križi in razne verske zadeve, predvsem pa sončna svetloba. na soncu vampir, ob predolgi izpostavljenosti, zagori in umre. podoben efekt bo dal tudi količek naravnost v vampirjevo mrtvo srce ali preprosto, a še vedno zelo moderno, obglavljanje. dobri praviloma pijejo živalsko kri, slabi pa človeško, kolikor svežo lahko dobijo; dejstvo je namreč, da brez krvi vampirji ne morejo obstajati. oh, in majhen nasvet: če nočete ostati takole 'izčrpani', bo najbolje, da vampirja ne povabite v hišo. nepovabljen ne more vstopiti, ko ga pa povabite enkrat, se lahko pri vas oglasi kadarkoli.


   WITCHES & WIZARDS

   govori se, da so najstarejša obstoječa vrsta zraven človeka in da je njihova izjemnost in zlasti izjemnost njihovih moči.. dihjemajoča. so ljudje s posebno sposobnostjo; nadzorujejo lahko sile, ki povprečnim ljudem niso dostopne. praviloma so njihove fizične sposobnosti na nivoju povprečnega človeka; posebnih bonitet jim njihovo stanje ne zagotavlja, a njihova izjemnost ne izvira od tod. ti ljudje imajo namreč veliko naprednejšo psiho, njihov mentalni svet je torej toliko razvit, da se lahko povezuje z nadnaravnimi silami. vsakemu izmed čarovnikov je 'v zibelko položena' posebna moč, ki se proecira, ne glede na njegovo natreniranost. lahko gre za sposobnost levitacije, telekinezo, telepatijo, nadzor nad enim izmed naravnih elementov - ali karkoli drugega. pravijo, da je to način, s katerim narava zavaruje svoje najljubše. za razvijanje moči lahko čarovnikom pomaga samo ena stvar: konstantna vaja. vsakemu izmed njih je priporočeno, da čimdlje in čimredneje preizkuša uroke, enega za drugim, dokler ne bo dovolj močan, da se bo lahko, če bo želel, povzpel na nivo boga. seveda pa bodo zaenkrat potrebovali knjigo urokov, zelišča, kakšne posušene žabje krake in še cel kup ostale coprnije, s katero se bodo vadili. čarovnija v izhodišču izhaja iz dobrih namenov in je obstajala, veliko preden je cerkev pričela preganjati takozvane 'čarovnice'. morda zato zelo zanimivo dejstvo: našli boste tu in tam kakšnega budista, kakšnega juda, katolikov pa vsekakor ne. a v tem hudem času je vera edino, česar se še ti ubogi posamezniki lahko oklenejo. raje molite k bogu, preden nas vse skupaj posrka pekel.


   werewolves

   fenomen volkodlaka se pokaže samo tri dni v mesecu; noč pred polno luno, noč polne lune in noč po njej. v tem času volkodlaki svoje človeško telo spremenijo. nadzor nad tranzicijo je skoraj nemogoče doseči - seveda ni nemogoče, a viri pravijo, da je za to potrebno vsaj nekaj let konstantne vadbe. večina volkodlakov tega ni sposobna zaradi lastne, človeške narave; ta se namreč v volku neverjetno odseva in vpliva na vse, kar je volkodlak v treh dneh meseca. seveda v tem času človeški nagoni zapustijo telo; zamenjajo jih živalski, ki so okrutni in impulzivni. v noči polne lune je volkodlak najbolj nemiren in to noč praviloma, če je na prostosti, uniči največ žrtev. govori se, da lahko volkodlaki v treh nočeh svoje živalske oblike komunicirajo telepatsko; to ni dokazano in morda je tako pri nekaterih, spet pri drugih ne. volkodlaka je v človeški obliki skorajda nemogoče prepoznati; bil bi lahko kdorkoli, vsekakor pa je neprimerno biti ob njem, ko se spremembe pričnejo ob sončnem zahodu. trenutki tranzicije so za človeka in za volka najbolj boleči, zato napade takoj in karkoli - ali kogarkoli. za uboj volkodlaka so potrebni srebrni naboji; drug material bo volkodlaka ranil, ubil ga ne bo. seveda je dober način tudi razsekljanje na majhne koščke, a za kaj takega seveda praviloma ni časa. če se ob polni luni radi sprehajate po prostem, vam priporočamo, da s seboj prinesete vsaj kak srebrn odpirač pisemskih ovojnic. če vas namreč volkodlak dobi v svoje kremplje, se praviloma lahko zgodi dvoje: lahko vas poškoduje, ob čemer bo njegov ugriz povzročil, da se boste ob naslednji polni luni tudi vi znašli v živalski formi, lahko pa vas poškoduje.. do smrti. malokdo se je srečal z volkodlakom in odkorakal živ in nepoškodovan. volkodlaki so popolnoma normalni ljudje; niso nesmrtni in živijo povprečno življenjsko dobo.


   demons

   zanimivo pri demonih je predvsem to, da njihova polna demonska oblika v naši dimenziji ne more obstajati. prav zato bodo vsi demoni, ki jih boste kdaj spoznali, dosegali največ višino dveh metrov in predvsem obstajali v vsaj nekakšni formi človeškega telesa. to je njihovo prekletstvo v naši dimenziji, in prav zato jih večina nič kaj ne uživa tukaj. veliko demonov ima svojo človeško in svojo demonsko obliko, med katerimi lahko preklapljajo kadarkoli; podobno kot vampirji med svojim človeškim in vampirskim jazom. demoni so lahko kakršnikoli; obstaja tisoče in tisoče vrst in temu primerno na tisoče načinov uboja. človek se v demona lahko spremeni le v redkih primerih, vsi pa zahtevajo polono žrtvovanje človeške duše, kar je za telo večkrat več, kot lahko prenese. res pa je, da demonska forma prinaša mnoge bonitete: večina demonov je tako fizično izjemno močnih, hitrih in odzivnih. boj z demonom je težak, sploh, če njegove vrste nimate že v naprej naštudirane. zanimivi tip demonov so denimo demoni kaosa, ki v svet prinašajo prav to, kar sporoča njihovo ime, demonke maščevanja, posebna ženska in precej feministična organizacija, ki človeškim ženam dela takšne in drugačne usluge, ko si le-te zaželijo kakšno nepremišljeno željo; potem so tukaj tudi demoni elementov, ki lahko nadzorujejo ogenj, vodo, zrak, zemljo in cel kup manj osnovnih elementov.. seveda pa se vsepovsod najdejo tudi takšni, ki so jim bile moči odvzete zaradi dimenzije, v kateri so pristali - in so zdaj primorani, preprosto, životariti.


   shapeshifters

   shapeshifterji so v svojih lastnostih precej podobni volkodlakom, le da njihovo spremenjeno stanje ne prinaša vročekrvnega volka, ampak katerokoli žival - včasih celo več le-teh. sposobnost spreminjana oblike je tem ljudem prirojena, a seveda jo je potrebno natrenirati, da jo lahko uporabljajo nemoteno. preobrazbe so, za razliko od tistih, ki jih doživljajo volkodlaki, povsem neboleče, lahko so nadzorovane in se tako lahko zgodijo kadarkoli, ne glede na stanje na nebu - prav tako pa nekateri lahko svojo obliko spreminjajo v več živalskih form. ponavadi gre za manjše in hitrejše živali, ki so zanje predvsem ekstremno uporabne, ko pride do boja. shapeshifterji so namreč med vrstami precej nezaželeni, saj so njihove človeške plati ponavadi precej vzvišene. ta fenomen ostaja nepojasnjen, a očitno je nekaj na tem, da so lastnosti spreminjanja oblik preprosto prirojene otrokom, ki jim je namenjeno, da bodo življenje preživeli tako, da se bodo zmrdovali nad svetom. seveda se najdejo izjeme, a večina je ravno takšnih; zato pa so shapeshifterji tudi precejšnji samotarji. življenje v krdelu jim ne odgovarja, življenje s soljudmi pa prav tako ne. v svojem živalskem stanju so ranljivi prav toliko, kot živali, ki jih predstavljajo, pa tudi kot ljudje niso kaj drugačni.


   hybrids

   hibridi so ekstravagantna mešanica vrst, ki nastane le malokdaj. ponavadi so potrebne izjemne okoliščine, ko si pridobijo lastnosti druge vrste; denimo uroki, magična mesta, magični dnevi, vsekakor nekaj nenavadnega. hibridi se lahko pomešajo iz vseh vrst. tako boste denimo našli vampirskega-čarovnika ali čarovniškega-lovca, vsekakor je možnosti polno, a vedno je ena stran, ki izstopa močneje, kot druga. precej preprosto: to je vedno tista stran, ki si jo je posameznik pridobil najprej. tako v svoji drugi vrsti, ki ni primarna, moči delujejo veliko slabše, vseeno pa seveda delujejo. zaradi nenaravnosti takega stanja - dveh vrst v enem telesu - hibridi včasih težje nadzorujejo same sebe, kar vodi do močnega temperamenta in hitre izgube živcev, prav tako pa so bolj ranljivi, ko so v tranziciji iz enega stanja v drugega. za to, da se jih ubije, je potrebno izničiti obe vrsti, ki jih držijo v sebi. tako je denimo potrebno vampirsko stran ubiti s količkom v srce, kar pa ni dovolj, da se ubije še čarovniška. skratka: dvojno ubijanje za enega človeka. oh, in mimogrede: pridobljena vrsta v hibridu, torej ne primarna, lahko velikokrat povzroči tudi šizofrenijo, saj je navsezadnje vedno prenešena iz enega (živega ali mrtvega) telesa v drugega.


   hunters

   obstajajo ljudje, ki imajo v sebi majhno spremembo v svojem dnk zapisu. to jih dela - kako bi to lahko bolje povedali? - superljudi. njihova majhna alteracija jim namreč omogoča nenavadno veliko fizično moč; prav zaradi tega lovce na veliko lovijo mentorji, ki iz njih delajo stroje za ubijanje. ponavadi te lovce agencija, organizacija, ki rekruira in izoblikuje njih in njim podobne, ulovi že v ranem otroštvu; večkrat so otroci po porodu odvzeti materam, ali pa odpeljani, ko so le dojenčki. le malo jih najdejo kasneje, ko so že odrasli, saj brez primernega treninga tudi njihova nadnaravna moč ne pride toliko do izraza. v agencije z otroci delajo kot z vojaki, ob tem pa njihov miselni svet spreminjajo v robotskega. iz sistema jim izbijejo misli o ljubezni, o žalovanju, o gledanju v preteklost. na koncu pa se iz teh ljudi razvijejo.. stroji, ki imajo pred seboj samo misije, ki so jim namenjene. agencija te ljudi praviloma pošilja na masovne pokole, pa naj gre za vampirje, ki grozijo človeštvu, ali pa samo za nasprotnike misije - in lovci so naučeni, da prav nikdar ne vprašajo, koga ubijajo ali iz kakšnih razlogov. naj so njihove žrtve slabe ali dobre - delo bodo vedno opravili in za seboj ne bodo pustili sledi. seveda pa so tukaj tudi redki, ki jih agencija ni odkrila in so imeli priložnost živeti srečno življenje; vedno se zgodi, da nekje sredi poti spoznajo svojo moč. včasih se zatečejo k agenciji, včasih se ji izmikajo, kolikor se le da. v vsakem primeru pa so to navadni ljudje - z nenavadnimi lastnostmi.


   humans

   vsi poznamo človeško naravo, čemu vam jo torej opisujemo? preprosto zato, da vas opomnimo, da imajo s svetom nadnaravnega ljudje redko povezave. lahko ga sicer spoznajo preko znancev, zelo mogoče je, da se ukvarjajo s kakšnim vudujem, ki po čistem naključju v svet prikliče kakšnega demona.. a le redko te eksperimente tudi preživijo. obstajajo pa ljudje, ki se združujejo v posebno organizacijo, agencijo, in se imenujejo 'mentorji'. ti ljudje živijo zato, da izoblikujejo hunterje v stroje za ubijanje. težko bi jih kvalificirali kot dobre ljudi, četudi svoje mentorirance uporabljajo za boj proti zlu. gre namreč za popolno pranje možganov, za treniranje s trdo roko in za ubijanje samo zato, da gre vse po načelih, ki so si jih zastavili. življenje v takšni skupnosti je lahko vse prej kot lepo in prav zato tisti izmed hunterjev, ki jih mentorji ne ulovijo v najmlajši starosti, praviloma pobegnejo, še preden bi si jih lahko podredili. organizacija, ki financira mentorje, je namreč neznana, gotovo pa je, da ima dovolj sredstev, da lahko nadzoruje, ubija in ureja vse tako, kot je potrebno.. brez da bi jih ob tem zapekel kanček vesti.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://ohmyjulietrpg.slovenianforum.com
 
vrste
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 :: if i was scared i would ::  :: the mayor's office-
Pojdi na: